You cannot copy content of this page
Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ντομάτα και φέτα στο φούρνο

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ντομάτα και φέτα στο φούρνο

Πεντανόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ντομάτα και φέτα στο φούρνο. Μια απλή, εύκοληκαι γρήγορη συνταγή για ένα νόστιμο, υγιεινό πιάτο για να απολαύσετε αυτά τα υπέροχα μπιφτέκια σκέτα στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, με πατατούλες τηγανιτές και μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα ή σαν χάμπουργκερ στο σπίτι, στο σχολείο, στην εκδρομή. Συνοδέψτε τα με μια απλή σάλτσα γιαουρτιού και καλή σας όρεξη.

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι φιλέτο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένα (ή 1 κοφτή κ.σ. αποξηραμένο)
  • 3-4 κλαδάκια δυόσμου, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 φέτες ψωμί, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
  • 2-3 πρέζες πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • αλάτι πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 ώριμα πομοντόρια κομμένα σε οριζόντιες φέτες ή 2-3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε οριζόντιες φέτες και μετά σε 2 ή 3 κομμάτια
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού (προαιρετικά)
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • λίγο αγγούρι τριμμένο και καλά στραγγισμένο
  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό ή 
  • Για μπέργκερ
  • ψωμάκια στρογγυλά
  • κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού
  • ντομάτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπιφτέκια: Ρίχνετε το μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το θυμάρι τα φύλλα δυόσμου και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε για λίγο, για 3-4 δευτερόλεπτα, απλά να θρυμματιστούν σε μικρά κομματάκια χωρίς να γίνουν αλοιφή.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το κιμά κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια, δηλ. το αυγό, τη ρίγανη, το ψωμί, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  3. Επειδή ο κιμάς κοτόπουλου είναι πολύ κολλώδης, προαιρετικά φορέστε γάντια στο ζύμωμα. Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε το κιμά σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 20-30 λ. Έτσι θα ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  4. Στη συνέχεια προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς κελσίου. Φοράτε πάλι τα γάντια σας και πλάθετε το κιμά σε μπαλάκια μεγέθους μιας μπάλας του γκόλφ. Τοποθετείτε το κάθε μπαλάκι μείγματος σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το πιέζετε με τη παλάμη σας ώστε να λεπτύνει και φαρδύνει
  5. Στο κέντρο του τοποθετείτε λίγη θρυμματισμένη φέτα, από πάνω μια φέτα ντομάτα και πάνω από τη ντομάτα άλλη λίγη θρυμματισμένη φέτα. Ανοίγετε στη παλάμη σας άλλο ένα μπαλάκι μείγματος κιμά και καλύπτετε το μπιφτέκι στο ταψί, φροντίζοντας να “σφραγίσετε. καλά τις άκρες του περιμετρικά ώστε να “φυλακισθεί” μέσα η φέτα και η ντομάτα.
  6. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα κιμά. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και ροδίσουν. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη κρέμα γιαουρτιού.
  7. Για τη κρέμα γιαουρτιού: Τρίβετε το αγγούρι και το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει, πιέζοντάς το συχνά με τα χέρια σας να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Ψιλοκόβετε τα φύλλα δυόσμου, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, ρίχνετε και το στραγγισμένο αγγούρι, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και 2 πρέζες αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  8. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας με πατάτες τηγανιτές, μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και με τη σάλτσα γιαουρτιού ή φτιάχνετε μπέρκερ ως εξής:
  9. Για το μπέργκερ: Κόβετε τα ψωμάκια οριζόντια στη μέση και τα ψήνετε ελαφρώς σε τοστιέρα. Μετά τοποθετείτε στο κάτω μέρος του ψωμιού μαρούλι, το μπιφτέκι κοτόπουλου, κρεμμύδι σε ροδέλες, ντομάτα και τη σάλτσα γιαουρτιού και καλή σας όρεξη!!!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ντομάτα και φέτα στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.