Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατατούλες στο φούρνο

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατατούλες στο φούρνο

Πεντανόστιμα ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα ψημένα με μελωμένες μυρωδάτες πατατούλες στο φούρνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό, και όχι μόνο, οικογενειακό τραπέζι την απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή! Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο γεμιστά με τυρί! Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 1,5 χιλ.
  • 2 μέτρια αυγά + 1 κρόκο αυγού
  • 40 γρ. μουστάρδα για τον κιμά + 4 κ.σ. για τις πατάτες
  • 4 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. πατάτες Κύπρου, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 70 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 ml νερό χλιαρό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους 2 κιμάδες και τους ανακατεύετε ζυμώνοντας. Μετά προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε κατά το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Λαδώνετε τ ταψί του φούρνου σας. Παίρνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα, πλάθετε ένα μπαλάκι, το πιέζετε ελαφρώς ώστε να το πλατύνετε και τοποθετείτε πάνω στην επιφάνει του 1 φέτα τυριού κομμένη στα 2. Καλύπτετε από πάνω με κιμά δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα στο μπιφτέκι, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να ενώσετε τις άκρες για να σφραγιστεί το τυρί μέσα.
  3. Τοποθετείτε το μπιφτέκι στο ταψί του φούρνου και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά. Στη συνέχεια, βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη μουστάρδα, το θυμάρι και ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε με τα χέρια μας, ώστε να πάει παντού η μουστάρδα.
  4. Μετά, τρίβετε τον κύβο ζωμό κοτόπουλου πάνω στις πατάτες, τις ανακατεύετε ξανά και τις μεταφέρετε στο ταψί, στα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τα μπιφτέκια. Ρίχνετε το βούτυρο πάνω στις πατάτες, αδειάζετε και το νερό στο ταψί και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 50-60 λ. Το σερβίρετε ζεστό και καλή σας όρεξη! 

Τip: Μπορείτε αντί για κεφαλογραβιέρα να χρησιμοποιήσετε κασέρι ή γκούντα.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατατούλες στο φούρνο