Μπεκρή μεζέ παραδοσιακό με χοιρινό και πικάντικο λουκάνικο

Μπεκρή μεζέ παραδοσιακό με χοιρινό και πικάντικο λουκάνικο

Πεντανόστιμο μπεκρή μεζέ με χοιρινό και πικάντικο λουκάνικο ή σουτζούκι με πιπεριές και μυρωδικά πασπαλισμένο, προαιρετικά, με φέτα που θα απογειώσει την γεύση σας. Μια συνταγή για μια παραδοσιακή “τηγανιά” από την Κρήτη που που θα λατρέψετε όλοι εσείς που αγαπάτε τους πικάντικους μεζέδες!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 1,5 εκ. (όσο ένα μεγάλο ζάρι)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 150 γρ. λουκάνικο πικάντικο ή σουτζούκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια 
  • σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • κ.σ. πελτέ τομάτας 
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
  • μπούκοβο (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 κύβο λαχανικών 
  • μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους, χωρίς τα σπόρια τους
  • ½ ποτήρι νερό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • τυρί φέτα θρυμματισμένη ή γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το χοιρινό σε μικρούς κύβους, 1,5 εκ. περίπου. Ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, και μόλις κάψει αρκετά, σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, μετά από 2 λ το κρεμμύδι σε φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  3. Μετά προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και το μπούκοβο, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί. Το αφήνετε για λίγα δεύτερα και προσθέτετε το θυμάρι, τον κύβο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το νερό και ανακατεύετε. 
  4. Μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε το φαγητό σας να σιγοβράσει για 20-30 λ (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που κόψατε), ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να χυλώσει ωραία η σάλτσα. 
  5. Πασπαλίζετε τον μπεκρή μεζέ με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον σερβίρετε με θρυμματισμένη φέτα για πιο πικάντικη γεύση ή με γιαούρτι και φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπεκρή μεζέ παραδοσιακό με χοιρινό και πικάντικο λουκάνικο