Μους σοκολάτας

Μους σοκολάτας

Λαχταριστή μους σοκολάτας… Σοκολάτα… Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων!Μια συνταγή (από εδώ) για ένα αγαπημένο επιδόρπιο με μια απαλή, κρεμώδη, ανάλαφρη και δροσερή σοκολατένια γεύση. Ένα αρκετά εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του επιδόρπιο, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι με τα ασπράδια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • extra γεύση που εσείς θα επιλέξετε όπως  ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή μέντα κ.λ.π. (προαιρετικά)
  • σαντιγί ή ξύσμα λευκής ή μαύρης σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μέτριο μπολ τα κομματάκια σοκολάτας σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. Το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια αφράτη, πηχτή μαρέγκα η οποία να “στέκεται”. Σε άλλο μπολάκι χτυπάτε τους κρόκους αυγών τους οποίους ρίχνετε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε ζωηρά να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας-κρόκων 2 κουταλιές μαρέγκα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ με τη μαρέγκα, προσθέτετε προαιρετικά υλικό επιλογής σας για extra γεύση και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  4. Ρίχνετε τη μους σε ποτήρια ή μπολ μεγέθους επιλογής σας, τα σκεπάζετε καλά με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και όλη τη νύχτα μέχρι να κρυώσουν καλά. Γαρνίρετε με σαντιγί ή ξύσμα λευκής ή μαύρης σοκολάτας και σερβίρετε.

Δείτε σε video την εκτέλεση συνταγής βήμα βήμα