Μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα

Μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα

Αφράτο, δροσερό μους λεμονιού γαρνιρισμένο με τριμμένη σοκολάτα. Ένα ελαφρύ γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 80 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αδειάζετε το γάλα εβαπορέ στο κάδο του μίξερ το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το ζελέ λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του αλλά μόνο με το 1 φλ. νερό. Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει. 
  2. Βγάζετε το εβαπορέ από τη κατάψυξη, προσθέτετε τη ζάχαρη και το χτυπάτε στο μίξερ για 2-3 λ ή μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθούν. 
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το ζελέ και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζετε το γλυκό σας σε 4 μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Πριν τα σερβίρετε τα πασπαλίζετε με τη τριμμένη κουβερτούρα.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να χτυπήσετε 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα (με ή χωρίς ζάχαρη άχνη) σε πηχτή σαντιγί, να μοιράσετε το γλυκό σας σε μεγαλύτερα μπολ και από πάνω να στρώσετε σαντιγί πριν πασπαλίζετε σε τριμμένη κουβερτούρα.



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.