Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Μουστοκούλουρα να … μοσχοβολήσει το σπίτι και να απολαύσετε υπέροχα κουλουράκι με πετιμέζι. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή της Χρ. Παραδείση για υπέροχα μουστοκούλουρα.

Υλικά συνταγής

  • 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.σ. κοφτή σόδα
  • 1 κ.γ. αμμωνία
  • 2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. του καφέ ζάχαρη
  • 1 κοφτή κ.σ. κανελογαρύφαλο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. του καφέ πετιμέζι
  • 2 φλ. του καφέ νερό
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και το τρίβετε με τα χέρια σας ή με το γάντζο του μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το πετιμέζι, το νερό, το κονιάκ, το χυμό λεμονιού, τη σόδα και την αμμωνία. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη. Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο πετιμέζι αραιωμένο με νερό ώστε να είναι εύπλαστη.
  3. Πλάθετε σε κουλουράκια και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λ περίπου.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι