Μουσταλευριά παραδοσιακή με αλεύρι

Μουσταλευριά παραδοσιακή με αλεύρι

Εποχή του τρύγου και του μούστου. Ώρα για μουσταλευριά.

Μια εύκολη, πολύ απλή συνταγή για μια παραδοσιακή μουσταλευριά, με τα βασικά με μούστο και αλεύρι και λίγο μόνο μέλι για τη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 5 1/2 φλ. τσαγιού μούστο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ψιλοκομμένα καρύδια-σουσάμι – κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ προσθέτετε το κρύο νερό και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
  2. Σε κατσαρόλα βράζετε το μούστο και σταδιακά προσθέτετε το χυλό [νερό – αλεύρι] ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν πήξει η μουσταλευριά, προσθέτετε το μέλι, ελαττώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. [Δοκιμάζετε για να διαπιστώσετε ότι είναι έτοιμη ως εξής:Ρίχνετε μια σταγόνα σε κρύο πιάτο, και αν μείνει στρογγυλή και δεν “απλώσει” η μουσταλευριά είναι έτοιμη. Άλλος τρόπος δοκιμής : Ρίχνετε λίγο μείγμα σε πιατάκι και το αφήνετε στη κατάψυξη για μερικά λεπτά. Όταν κρυώσει και ξεκολλά από το πιάτο αφήνοντάς το καθαρό, η μουσταλευριά είναι έτοιμη.]
  3. Κατεβάζετε από τη φωτιά, μεταφέρετε το μείγμα σε μικρά ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ και γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια, σουσάμι και κανέλα ή με ψημένα κομμένα αμύγδαλα. [*]

[*] Σε κάποια μέρη της Ελλάδας όπως στο Τύρναβο προσθέτουν τα ψημένα αμύγδαλα χωρισμένα στη μέση, μέσα στο μείγμα.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μουσταλευριά παραδοσιακή με αλεύρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.