Μους Σοκολάτας
Λαχταριστό πεντανόστιμο γλυκάκι με ανάλαφρη γεύση , πολύ αγαπητό στους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή εύκολη με λίγα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 500 ml γάλα
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- 5 ασπράδια αβγών
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Βάζετε τους κρόκους σε βαθύ γυάλινο μπόλ και τους χτυπάτε ελαφρά. Τους ρίχνετε στο ζεστό μείγμα της λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς γρήγορα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αναμιγνύετε αργά ανακατεύοντας μαλακά στο μείγμα της σοκολάτας.
- Αδειάζετε τη μους σε μπολ ή ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο 3-4 ώρες να κρυώσει. Σερβίρετε σκέτη ή με φρούτα, ή με σαντιγί ή με κόκκους σοκολάτας.
05/04/2014
Sintayes.gr,