Μους Σοκολάτας

Μους Σοκολάτας

Λαχταριστό πεντανόστιμο γλυκάκι με ανάλαφρη γεύση , πολύ αγαπητό στους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή εύκολη με λίγα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 500 ml γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 5 ασπράδια αβγών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα. Ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Προσθέστε τη ζάχαρη ανακατεύετε, αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Βάζετε τους κρόκους σε βαθύ γυάλινο μπόλ και τους χτυπάτε ελαφρά. Τους ρίχνετε στο ζεστό μείγμα  της λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας συνεχώς γρήγορα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αναμιγνύετε αργά ανακατεύοντας μαλακά στο μείγμα της σοκολάτας.
  4. Αδειάζετε τη μους σε μπολ ή ποτήρια και την αφήνετε στο ψυγείο 3-4 ώρες να κρυώσει. Σερβίρετε σκέτη ή με φρούτα, ή με σαντιγί ή με κόκκους σοκολάτας.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μους Σοκολάτας