Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη μους λευκής και μαύρης σοκολάτας. Ένα γευστικότατο γλύκισμα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για της μους σοκολάτας κουβερτούρας:
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά [χωριστά τα ασπράδια με τους κρόκους]
  • 1/4 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 2 καψουλίτσας βανίλιας
  • Για τη μους λευκής σοκολάτας:
  • 125 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για της μους κουβερτούρας: Σε ένα μπολ βάζετε τα κομματάκια κουβερτούρας και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέστε και το 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
  3. Σε τρίτο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχιά σαντιγί. Βάζετε  σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ, στη μαρέγκα το μείγμα σοκολάτας και στο τέλος και τη σαντιγί συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζετε το έτοιμο μείγμα σε 12 ποτήρια [αφήστε χώρο και για λευκή σοκολάτα] και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώνουν.
  4. Για τη μους λευκής σοκολάτας: Bάζετε κομματάκια λευκής σοκολάτας σε μεταλλικό μπολ και προσθέτετε 60 ml κρέμα γάλακτος. Τα βάζετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου -20 “ περίπου-. 
  5. Εν” τω μεταξύ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη μισή σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύετε πάλι απαλά να ενσωματωθεί και αυτή. Συμπληρώνετε τα ποτήρια με τη μους σοκολάτας, διακοσμείτε με τρούφα μαύρης σοκολάτας ή φρούτα της αρεσκείας σας και ξαναβάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώνουν μέχρι να σερβίρετε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.