Μοσχαράκι σιγοψημένο με πάστα κάρυ και κάρδαμο

Μοσχαράκι σιγοψημένο με πάστα κάρυ και κάρδαμο

Μια εύκολη Ινδική συνταγή, για ένα υπέροχο πιάτο. Μοσχαρίσιο κρέας, πλούσιο σε υπέροχα καρυκεύματα, όπως κάρυ, κάρδαμο, κανέλα, τζίντζερ, σιγοψημένο για ένα φανταστικό αποτέλεσμα μιας μοναδικής γεύσης. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας ελιά/σβέρκος κομμένο σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού πάστα κάρυ
  • 1-2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες τσίλι
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 λοβούς κάρδαμου καφέ ή αντίστοιχο σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • πίτες για σουβλάκι ψημένες για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε κύβους, το αλατοπιπιερώνετε και το βάζετε μέσα σε σακούλα poly bag. Προσθέτετε το αλεύρι, κλείνετε τη σακούλα αεροστεγώς και την ανακινείτε για να καλυφθούν τα κομματάκια κρέατος από το αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας, σε παρτίδες, για 3 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας  για 4 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνετε τη πάστα κάρυ και το τσίλι, ανακατεύετε για 1/2 λ μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό, προσθέτετε τη κανέλα και το κάρδαμο, και ανακατεύετε.
  4. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το κρέας για 4 ώρες περίπου, στη πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη κανέλα και το κάρδαμο αν βάλατε λοβούς και ρίχνετε το μισό φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό, πασπαλίζοντάς το με το υπόλοιπο μισό φρέσκο κόλιανδρο και με ψημένο ψωμί ή πίτες για σουβλάκια.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι σιγοψημένο με πάστα κάρυ και κάρδαμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.