Μοσχαράκι με λαχανικά σιγοβρασμένο

Μοσχαράκι με λαχανικά σιγοβρασμένο

Υπέροχο μοσχαράκι με λαχανικά σε κόκκινη σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο, που θα απαιτήσει 2 περίπου ώρες σιγοβράσιμο αλλά θα έχετε ένα μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε το με πιλάφι ή πατάτες και καλή σας… όρεξη.

Υλικά συνταγής

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ώμος) κομμένες σε κύβους 3-4 εκ. περίπου
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 4 κοτσάνια σέλινο κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα ή 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε κομμάτια 2-3 εκ. περίπου
  • 2 κονσέρβες των 425 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 χυμό βοδινού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια μοσχαριού, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  2. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σέλινο (*) και τα καρότα και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 4 λ περίπου να μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ ακόμα.
  3. Ξαναβάζετε το σοταρισμένο κρέας στη κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει”, ρίχνετε το ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη και το ζωμό βοδινού. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα. 
  4. Στη 1 ώρα σιγοβρασίματος, αλατοπιπερώνετε το κρέας, ελέγχεται τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, ελέγχοντας το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε το φαγητό με πουρέ, ή πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. 

(*) Αν δεν προτιμάτε την έντονη μυρωδιά και γεύση του σέλινου μπορείτε να το “ζεματίσετε” για 2 λ σε βραστό νερό. Μετά θα το στραγγίσετε και το σοτάρετε όπως αναφέρεται πιο πάνω στη συνταγή.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες για ένα πλήρες γεύμα. Σε αυτή τη περίπτωση θα κόψετε τις πατάτες σε κύβους και τις προσθέσετε στο φαγητό στη 1 ώρα βρασίματος μαζί με το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σιγοβράζετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με λαχανικά σιγοβρασμένο