Μοσχαρόσουπα με μανεστράκι και λαχανικά

Μοσχαρόσουπα με μανεστράκι και λαχανικά

Υπέροχη σούπα με μοσχαράκι, μανεστράκι και λαχανικά. Μια εύκολη συνταγή για μια χειμωνιάτικη, κλασική μαμαδίστικη ζεστή σούπα με πεντανόστιμη γεύση! Όσο πιο πολύ και αργά βράσει τόσο καλύτερη γίνεται. Ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα για το γεύμα του παιδιού και όλης της οικογένειας στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. μοσχάρι στηθοπλευρά με το κόκκαλο, κομμένο σε κομμάτια 
  • 500 ml ζωμό βοδινού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό 
  • 2 πατάτες 
  • 2 καρότα
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/2 σελινόριζα + 1/3 ματσάκι σέλινο
  • 2 μέτρια πράσα
  • 200 ml χυμό ντομάτας Πασσάτα
  • 1 γεμάτο κ.γ. ντοπατοπελτέ + 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού μανεστράκι μέτριο 
  • αλάτι πιπέρι
  • τριμμένη γραβιέρα, ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα στο σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κομμάτια κρέατος. Τα τοποθετείτε σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα σκεπάζετε με τουλάχιστον 600 ml νερό ή τόσο όσο να σκεπάζονται καλά. Όταν αρχίσει να βράζει το ξαφρίζετε και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό βοδινού.
  2. Μόλις κοχλάσει μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και το σιγοβράζετε για 1:15-1:30 ώρα με σκεπασμένη τη κατσαρόλα. Όσο πιο πολύ το σιγοβράζετε στη χαμηλότερη θερμοκρασία (στο πολύ χαμηλό) τόσο πιο μαλακό θα γίνει το κρέας. Όταν βράσει καλά, το σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη το ζωμό. Παράλληλα ξεψαχνίζετε το βρασμένο κρέας και το κόβετε σε μπουκίτσες.
  3. Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά καρέ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το σέλινο, ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτετε το πελτέ, τη ζάχαρη το ντοματοχυμό και το ζωμό κρέατος , σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 12 λ περίπου.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη μανέστρα, το σέλινο και τα κομματάκια κρέατος, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 12-14 λ περίπου. Πριν το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε το φαγητό και ανακατεύετε. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με τριμμένη γραβιέρα, ή ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Προαιρετικά πασπαλίστε τη σούπα σας με λίγη τριμμένη γραβιέρα με ήπια γεύση.

vegetable-beef-minestrone

Photo 1, Photo 2