Μοσχαρίσιο φιλέτο με βότκα και μανιτάρια

Μοσχαρίσιο φιλέτο με βότκα και μανιτάρια

Υπέροχο έδεσμα  γρήγορα και απλά.Ένα νοστιμότατο φαγητό  με μοσχαρίσιο κρέας. Το φιλέτο με μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για να προσφέρετε κάτι γευστικότατο και εντυπωσιακό …

Υλικά συνταγής

  • 2 μοσχαρίσια φιλέτα γάλακτος
  • 200 γρ. μανιτάρια [κομμένα σε φέτες]
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού βότκα
  • 1 ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο και πράσινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κοφτή κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ
  • αλάτι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατίζουμε  και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
  2. Ζεσταίνουμε  2 κουταλιές βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε τα φιλέτα και τα μανιτάρια και σβήνουμε με τη βότκα.
  3. Ρίχνουμε το κύβο διαλυμένο σε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, προσθέτουμε τα πιπέρια και μαγειρεύουμε τα φιλέτα 5-7 “ ή όση ώρα θέλουμε ανάλογα αν τα θέλουμε καλοψημένα ή μισοψημένα.[ Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν σε γεύση και τρυφεράδα].
  4. 2′-3′ πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το αλεύρι ή το κορν φλάουερ και το βάζουμε στο φαγητό. Ανακινούμε κυκλικά το τηγάνι, αφήνουμε για πάρει μια βράση και μόλις πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά  πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες ή σωτέ λαχανικά.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο με βότκα και μανιτάρια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.