Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης

Μια συνταγή για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαυροδάφνης. Ένα υπέροχο φιλέτο  από τον Σεφ Γ. Λουκάκο για τους λάτρεις του κρέατος με ιδιαίτερη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κεμμένο σε 4 κομμάτια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμέν0
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε  ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φιλέτα με το λιωμένο βούτυρο διαρκώς για 3-4 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε τα φιλέτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C, για όσο χρόνο θέλουμε ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το φιλέτο μας.
  3. Πετάμε  τα λίπη από το τηγάνι αφήνοντας μόνο 1-2 κουταλιές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί σχεδόν εντελώς. Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά τα ¾ περίπου. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο και ομογενοποιούμε. Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο τηγάνι και επικαλύπτουμε με τη σάλτσα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης