Μοσχαρίσιο φιλέτο “Σατομπριάν” & σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

Μοσχαρίσιο φιλέτο “Σατομπριάν” & σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο.

Υλικά συνταγής

  • Για το φιλέτο:
  • 2 φιλέτα μοσχαριού [σατομπριάν] *
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι:
  • 4 καυτερές πιπερίτσες τσίλι χωρίς τα σπόρια
  • 400 γρ. αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το φιλέτο: Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του φιλέτου και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψουν καλά.
  2. Βάζετ στο σκεύος τις φέτες σατομπριάν και τις ψήνετε για 2 – 4 λεπτά (για ελαφρύ προς μέτριο ψήσιμο), χωρίς να τις γυρίσετε, ώστε να αποκτήσουν τις ωραίες σκουρόχρωμες ραβδώσεις του τηγανιού. Τις γυρίζετε με προσοχή με μια ξύλινη σπάτουλα και τις ψήνετε για άλλα 2 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αν τις θέλετε καλοψημένες παρατείνω το ψήσιμο για 1 – 2 λεπτά ακόμα, από κάθε πλευρά. Τις αφήνετε να «ξεκουραστούν» για 4 – 5 λεπτά και τις μοιράζετε σε πιάτα. 
  3. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ψιλοκόβετε τη 1 καυτερή πιπερίτσα ** και την αφήνετε κατά μέρος. Χονδροκόβετε τις υπόλοιπες πιπερίτσες και τις ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάτε καλά τα υλικά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχετε μια κρεμώδη, πυκνόρρευστη σάλτσα. Τη μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρετε.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα φιλέτα βάζετε από 1 – 2 κουτ. σούπας σάλτσα γιαουρτιού σε κάθε μερίδα και σερβίρετε αμέσως.

* Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας κόψει 2 χονδρές φέτες από την κεφαλή ή το κέντρο του μοσχαρίσιου φιλέτου, βάρους 350 γρ. περίπου η καθεμία ή 4 λεπτότερες, από το ίδιο μέρος.

** Για να ετοιμάσετε τις πιπερίτσες φοράτε πάντα γάντια κουζίνας ή λάτεξ για να μην ερεθιστεί το δέρμα σας.

Πηγή

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο “Σατομπριάν” & σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.