Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών

Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών

Πεντανόστιμα ζουμερά φιλέτα ή μπριζόλες με μια υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Πανδαισία γεύσεων για τους κρεατοφάγους. Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα γεύμα ή δείπνο σε 30΄.

Υλικά συνταγής

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα ή μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 κουτί φρέσκα μανιτάρια λευκά ή πλευρώτους
  • 2 κ.σ. χοντροσπασμένο μείγμα πιπεριών ή 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ.τσ. ζωμό κρέατος
  • 1 φλ.καφέ κονιάκ ή μπράντυ
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ή λάδι και βούτυρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μπορούμε να σπάσουμε τα πιπέρια στο μούλτι ή να τα διπλώσουμε σε χαρτί ψησίματος και να περάσουμε από πάνω τον πλάστη, σπάζοντάς τα. Μπορούμε, επίσης, και να τα κοπανίσουμε σε γουδί.
  2. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τυλίγουμε με το μείγμα πιπεριών [ή το μαύρο πιπέρι], πιέζοντας να κολλήσουν καλά πάνω στο κρέας.
  3. Σ” ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο να κάψει. Ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα και αφήνουμε να ψηθούν 3′-4′ από κάθε πλευρά ή περισσότερο, αν τα θέλουμε καλοψημένα (αν υπερβάλλουμε, θα στεγνώσουν και θα χάσουν σε γεύση και τρυφεράδα).  Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε βαθύ πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Στο μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά φετάκια.  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (ή μαζί με ελαιόλαδο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά, για 3′ περίπου. Αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 1′-2′ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2′-3′. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας 2′-3′, να μισοπήξει. Τέλος, ανακατεύουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε στη σάλτσα και όσο ζουμί έχουν αφήσει στο μεταξύ τα φιλέτα στο πιάτο και ανακατεύουμε. Βάζουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και ζεσταίνουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τα να τυλιχτούν από παντού. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.
  6. Αυτό το πιάτο ταιριάζει πολύ με φρέσκιες ταλιατέλες, που μπορούμε να έχουμε βράσει παράλληλα, ενώ γίνεται η σάλτσα.

 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.