Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών
Μοσχαρίσιο φιλέτο με πιπέρια και σάλτσα μανιταριών. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση του.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζουμε τα πιπέρια στο multi ή στο γουδί. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τυλίγουμε με το μείγμα πιπεριών, πιέζοντας να κολλήσουν καλά πάνω στο κρέας.
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο να κάψει. Ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα και αφήνουμε να ψηθούν 3′-4′ από κάθε πλευρά ή περισσότερο, αν τα θέλουμε καλοψημένα (αν υπερβάλλουμε, θα στεγνώσουν και θα χάσουν σε γεύση και τρυφεράδα).
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά φετάκια. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε βαθύ πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (ή μαζί με ελαιόλαδο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά, για 3′ περίπου. Αλατίζουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 1′-2′ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2′-3′. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας 2′-3′, να μισοπήξει. Τέλος, ανακατεύουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στη σάλτσα και όσο ζουμί έχουν αφήσει στο μεταξύ τα φιλέτα στο πιάτο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και ζεσταίνουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τα να τυλιχτούν από παντού. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πιλάφι ή ταλιατέλες που έχουμε βράσει παράλληλα, ενώ γίνεται η σάλτσα.
*Αντί για φιλέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές μοσχαρίσιες μπριζόλες.
** Αντί για μείγμα πιπεριών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μαύρο πιπέρι, μειώνοντας την ποσότητα.
Sintayes.gr,