Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα και αφράτο πουρέ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα και αφράτο πουρέ

Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό και πολύ νόστιμο πιάτο. Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα και αφράτο πουρέ, για να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 μέτριες μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κύβο κότας
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • Για το πουρέ βλέπε υλικά και συνταγή εδώ
  • λίγο μπούκοβο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις μπριζόλες για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να “θωρακιστούν” καλά και από τις 2 πλευρές. 
  2. Βγάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα κρεμμύδια τα οποία σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι, σβήνετε με το ξίδι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη πάπρικα και τον κόλιανδρο. 
  3. Ρίχνετε το νερό στον οποίο έχετε διαλύσει το κύβο κότας, ανακινείτε το τηγάνι να ανακατευτεί το φαγητό, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το αφήνετε για 15 λ [ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας] και να μαλακώσει το κρέας. Ξεσκεπάζετε, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε να διαλυθεί και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Κατεβάζετε τις μπριζόλες από τη κατσαρόλα και σερβίρετε αμέσως με το πουρέ. Προαιρετικά πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μπούκοβο για έξτρα γεύση.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλυκόξινη σάλτσα και αφράτο πουρέ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.