Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα και δενδρολίβανο

Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα και δενδρολίβανο

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχο, γρήγορο και εύκολο πιάτο. Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα, δενδρολίβανο, σόγια σος και σκόρδο. Συνοδεύστε με σαλάτα της αρεσκείας σας και απολαύστε τες.

Υλικά συνταγής

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες  [κόντρα φιλέτο]
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγα φιλαράκια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι,  σε ζεστό λάδι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το δενδρολίβανο για 1′-2′ ανακατεύοντας για να μη καεί στο σκόρδο. Προσθέτετε τη σόγια, τη μουστάρδα το λεμόνι και το ξύδι, ανακατέψτε και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, για 3′-4′ περίπου. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει η μαρινάδα.
  2. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε μέσα στο τηγάνι και τις καλύπτετε με τη μαρινάδα και από τις 2 πλευρές. Τις αφήνετε να μαριναρισθούν για τουλάχιστον 1-2 ώρες, γυρίζοντάς τες ανά τακτά διαστήματα ώστε να είναι καλά καλυμμένες.
  3. Ψήνετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ του φούρνου για 5′ περίπου από κάθε πλευρά και απολαύστε τες με μια ωραία μεγάλη πατατοσαλάτα, ή σαλάτα βρασμένων ή ωμών λαχανικών.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα και δενδρολίβανο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.