Μοσχαρίσια παϊδάκια (Ribs) με μπάρμεκιου σως

Μοσχαρίσια παϊδάκια (Ribs) με μπάρμεκιου σως

Μοσχαρίσια Ribs (στηθοπλευρά σιδηρόδρομος), σιγομαγειρεμένα με μπάρμεκιου σως και μπύρα. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα νοστιμότατο πιάτο, με ζουμερό νοστιμότατο κρέας που θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του. 

Υλικά συνταγής

  • 1800 γρ. μοσχαρίσιες στηθοπλευρές (ribs) κομμένες σε μερίδες
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 200 ml μπύρα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καγιέν
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, τη πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και αλάτι και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν καλά. Τρίβετε καλά με το μείγμα τις στηθοπλευρές (σε μερίδες) απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τις στηθοπλευρές μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν ένα σκούρο χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. 
  3. Σε δεύτερο μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το μέλι και τη μουστάρδα. Λαδώνετε με ένα πινέλο μια γάστρα και στρώνετε στη βάση της το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Πάνω από το κρεμμύδι στρώνετε τα σοταρισμένα κομμάτια στηθοπλευράς και τα περιχύνετε παντού με το μείγμα μπάρμπεκιου.
  4. Ρίχνετε και τη μπύρα στη γάστρα τη σκεπάζετε με το καπάκι της και σιγο-ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 160 βαθμούς φούρνο για 2 ½ ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να “ξεκολλάει” από το κόκκαλο. 
  5. Προαιρετικά, αν θέλετε τραγανά τα κομμάτια κρέατος 5-7 λ πριν τα βγάλετε από το φούρνο, δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς ξεσκεπάζετε τη γάστρα, τα βουρτσίζετε με τη σάλτσα τους και τα ψήνετε μέχρι να γίνει όσο τραγανή θέλετε την επιφάνειά τους. Επίσης, προαιρετικά, μειώστε το ζωμό που έχει μείνει στη γάστρα βράζοντάς τον σε ένα κατσαρόλι για 10-15 λ ή μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια περιχύστε το κρέας και σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσια παϊδάκια (Ribs) με μπάρμεκιου σως

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.