Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών

Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών

Μια συνταγή για ένα πανεύκολο γρήγορο, νόστιμο και εύκολο φαγητό. Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών, για το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 6-8 φιλετάκια μοσχαρίσια
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 ml  κρέμα γάλακτος
  • 150-200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα [προαιρετικά]
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τα φιλετάκια. Περιμένουμε 5-6 λεπτά να ψηθούν από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε και περιμένουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νεράκι αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι, και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μόνο για να μη στεγνώσουν και χάσουν τους ζωμούς τους.
  3. Ταυτόχρονα, σε άλλο σκεύος , σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2′-3΄ στις 2-3 κ.σ. μαργαρίνης. Τα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 ΄μέχρι να σωθεί το νερό. Προσθέτουμε στα μανιτάρια τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα ανακατεύουμε για 2’3′ περίπου και μόλις “δέσει” η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σερβίρουμε τα φιλετάκια μας, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό . Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές με διάφορα λαχανικά.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.