Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών
Μια συνταγή για ένα πανεύκολο γρήγορο, νόστιμο και εύκολο φαγητό. Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών, για το καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 6-8 φιλετάκια μοσχαρίσια
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
- 2-3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 150-200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. μουστάρδα [προαιρετικά]
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι ή σε κατσαρολίτσα, ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τα φιλετάκια. Περιμένουμε 5-6 λεπτά να ψηθούν από τη μια πλευρά και τα γυρίζουμε και περιμένουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νεράκι αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι, και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μόνο για να μη στεγνώσουν και χάσουν τους ζωμούς τους.
- Ταυτόχρονα, σε άλλο σκεύος , σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2′-3΄ στις 2-3 κ.σ. μαργαρίνης. Τα αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 ΄μέχρι να σωθεί το νερό. Προσθέτουμε στα μανιτάρια τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα ανακατεύουμε για 2’3′ περίπου και μόλις “δέσει” η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα φιλετάκια μας, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό . Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές με διάφορα λαχανικά.
22/01/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μανιταριών
Tags: κόκκινο κρέας κρέμα γάλακτος κυρίως πιάτο μανιτάρια μοσχάρι Φιλέτα