Αναρτήθηκε στις 08/11/2014 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μπύρας, μουστάρδας
Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Υπέροχα Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μπύρας και μουστάρδας. Συνοδεύστε τα με πουρέ, ή πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και με μια ωραία μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα λαχταριστό πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες [εσκαλόπ]
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- 400 ml ζωμός κοτόπουλου (ή νερό)
- 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. σποράκια γλυκάνισου, ελαφρώς κοπανισμένα στο γουδί
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει λεπτά φιλετάκια πάχους 1/2 εκ. περίπου, από κιλότο ή τρανς, τα οποία κόβουμε στη συνέχεια σε φαρδιές λωρίδες.
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το μπαχάρι, τα σποράκια γλυκάνισου, λίγο αλάτι, άφθονο πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις λωρίδες του κρέατος και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να καλυφθούν με τα υλικά.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις λωρίδες κρέατος, δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και τις τηγανίζουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σβήνουμε με τη μπίρα (προσεκτικά γιατί αφρίζει), ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό (ή το νερό). Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το κορν φλάουρ και τον άνηθο. Οταν περάσει το 12λεπτο μαγείρεμα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινούμε προσεκτικά για να απλωθεί παντού. Μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα φιλετάκια αμέσως, μαζί με τη σάλτσα τους.
Πηγή
08/11/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μπύρας, μουστάρδας