Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα “Στρογγανώφ”

Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα “Στρογγανώφ”

Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα “Στρογγανώφ”. 

Ένα πεντανόστιμο πιάτο με μια υπέροχη σάλτσα που απογειώνει τη γεύση του κρέατος. Συνοδεύστε το με μια ωραία μεγάλη σαλάτα ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι και απολαύστε το. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μοσχαρίσια φιλέτα (200 γρ. περίπου το ένα)  [*]
  • 1 κ.σ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα Στρογγανώφ:
  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο 
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελιδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) κονιάκ
  • 300 ml ζωμό κρέατος (1-2 κύβους βοδινού διαλυμένους σε 300 ml νερό)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα φιλέτα και τα πασπαλίζετε με αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Όταν κάψει προσθέτετε τα φιλέτα και τα μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά [ανάλογα με το πάχος τους και τη προτίμησή σας πόσο καλοψημένα ή μη τα θέλετε]. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο μέχρι να φτιάξετε τη σάλτσα.
  3. Για τη σάλτσα stroganoff: Βάζετε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το σκόρδο αλατίζετε ελαφρά και τα σοτάρετε για 4 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  4. “Σβήνετε” με το κονιάκ, αφήνετε να βράσει και να “αναπνεύσει” για 1 λεπτό μέχρι να εξατμησθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Προσθέστε το ζωμό κρέατος και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος, βράζετε για 3-4 λεπτά ακόμα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  5. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε 4 πιάτα περιχύστε τες με τη σάλτσα stroganoff και απολαύστε τες. 

[*]  Εναλλακτικά αντικαταστήστε τα μοσχαρίσια φιλέτα με μπριζόλες μοσχαρίσιες.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαρίσια φιλέτα με σάλτσα “Στρογγανώφ”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.