Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών

Μοσχαρίσια μπριζολάκια με σάλτσα μανιταριών

Μαλακά και ζουμερά μπριζολάκια μοσχαρίσια με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια απλή και εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το πιάτο σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή με πατάτες φούρνου και απολαύστε το, ως κυρίως γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπιζολίτσες, 150 γρ. η κάθε μια 
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό βωδινού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε στο ζεστό ελαιόλαδο για 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή περισσότερο αν τις θέλετε πολύ ψημένες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές.
  2. Προσθέτε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5-6 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν τα μανιτάρια.
  3. Σβήνετε με το κρασί και μόλις πάρει 1-2 καλές βράσεις, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 2-3 λ. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο τελείως χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-4 λ. 
  4. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατάτες φούρνου επιλογής σας. 

Πηγή