Μοσχάρι Στρογκανόφ με βίδες

Μοσχάρι Στρογκανόφ με βίδες

Μια πολύ εύκολη συνταγή για Μοσχαράκι Στρογκανόφ σερβιρισμένο με ζυμαρικό βίδες. Ένα πολύ γευστικό πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι ή και για το επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. ζυμαρικό βίδες
  • 600 γρ. μοσχάρι (ποντίκι, κιλότο, νουά) σε λεπτές φέτες
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κ.σ. του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τις βίδες σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε, τα λαδώνετε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Εν τω μεταξύ, βάζετε το αλεύρι σε μέτριο μπολ. Κόβετε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες, το βάζετε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε να καλυφθεί το μοσχάρι με το αλεύρι.
  3. Ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε τις φέτες κρέατος για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα. 
  4. Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  5. Ξαναβάζετε το κρέας στο τηγάνι, προσθέτετε τη πάπρικα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 1 λ. Προσθέτετε το ντοματοχυμό, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire ανακατεύετε και ρίχνετε και το ζωμό κρέατος ή κότας. Μόλις κοχλάσει μειώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5-6 λ. μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Σβήνετε τη φωτιά. 
  6. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Ξαναβάζετε πάλι το τηγάνι στη σβηστή φωτιά και το αφήνετε 1/2 λ. Σερβίρετε τις βίδες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τη περιχύνετε με το μοσχαράκι στρογκανόφ. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι Στρογκανόφ με βίδες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα