Μοσχάρι στρογκανόφ με ρύζι μπασμάτι

Μοσχάρι στρογκανόφ με ρύζι μπασμάτι

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μοσχαράκι “στρογκανόφ” με ρύζι μπασμάτι. Απλά ένα υπέροχο πιάτο…

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μοσχάρι σε λεπτές φέτες (νουά ή φιλέτο)
  • Ρύζι μπασμάτι [βλέπε συνταγή εδώ]
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τη πάπρικα με το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το το βούτυρο και τις 2 κ.σ. από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο  αυξάνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ξανά το μείγμα με τα μανιτάρια και το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 3/4 φλ. ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 20 λ περίπου ή μέχρι να βράσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 λ ακόμα.
  4. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, και σερβίρουμε αμέσως το κρέας πάνω στο ρύζι. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι στρογκανόφ με ρύζι μπασμάτι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.