Αναρτήθηκε στις 09/11/2017 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές
Μοσχάρι στρογκανόφ με ρύζι μπασμάτι
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μοσχαράκι “στρογκανόφ” με ρύζι μπασμάτι. Απλά ένα υπέροχο πιάτο…
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μοσχάρι σε λεπτές φέτες, νουά ή φιλέτο
- Ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ)
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε τη πάπρικα με το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το ανακατεύουμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το το βούτυρο και τις 2 κ.σ. από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στο τηγάνι τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιόλαδο αυξάνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ξανά το μείγμα με τα μανιτάρια και το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 3/4 φλ. ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 20 λ περίπου ή μέχρι να βράσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 λ ακόμα.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, και σερβίρουμε αμέσως το κρέας πάνω στο ρύζι. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
09/11/2017
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχάρι στρογκανόφ με ρύζι μπασμάτι