Μοσχάρι ψητό με πικάντικη κρούστα και σάλτσα Ηorseradish

Μοσχάρι ψητό με πικάντικη κρούστα και σάλτσα Ηorseradish

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, εντυπωσιακό πιάτο. Φιλέτο μοσχαριού στο φούρνο  με πικάντικη κρούστα πιπεριού και χρένου. Συνοδεύσετε το με μια σάλτσα Horseradish (σάλτσα με χρένο/αγριοράπανο) και απολαύστε εσείς και οι καλεσμένοι σας ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο φιλέτο.

Υλικά συνταγής

  • 3 ξερά κρεμμύδια 
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. σάλτσα horseradish σε βαζάκι [*]
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. φιλέτο μοσχαρίσιο (rib eye)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για τη πικάντικη σάλτσα horseradish:
  • 1 κ.σ. πράσινο πιπέρι ελαφρώς αλεσμένο
  • 2 κ.σ.  σάλτσα horseradish
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τα ξερά κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, τις στρώνετε στη βάση ενός μέτριου, λαδωμένου ταψιού και τις αλατίζετε ελαφρώς.
  2. Τοποθετείτε το βούτυρο, το πράσινο πιπέρι, τη σάλτσα χρένου και το θυμάρι στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. 
  3. Αλατίζετε το κρέας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, το αλείφετε στην επιφάνειά του με τη πάστα χρένου και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τις φέτες κρεμμυδιού. Πασπαλίζετε το φιλέτο με το αλεύρι και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  4. Ψήνετε το φιλέτο στον προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λ. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, πόσο καλοψημένο ή μη το θέλετε. Μην το παραψήσετε και χάσει τους ζωμούς του. 
  5. Για τη σάλσα horseradish: Αναμιγνύετε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  6. Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, το πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και το σερβίρετε σε πιατέλα με τα κρεμμύδια του και το συνοδεύετε με τη σάλτσα horseradish. 

[*] Τη  σάλτσα horseradish σε βαζάκι θα τη βρείτε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι ψητό με πικάντικη κρούστα και σάλτσα Ηorseradish

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.