Μοσχάρι με πιλάφι και καρότα

Μοσχάρι με πιλάφι και καρότα

Πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπουκίτσες, με αρωματισμένο πιλάφι και καρότα. Ένα κλασικό, χορταστικό, από τα πιο αγαπημένα πιάτα, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. μοσχάρι, σπάλα ή ελιά, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτά στικς
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκούμη ή πάπρικα
  • 1 μέτριο φύλλο δάφνης
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 6 φλ. τσαγιού καυτό νερό (2 φλ. + 4 φλ. χωριστά)
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο (Agrino Bella parboiled ή άλλο επιλογής σας)
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο 
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το κόβετε σε μικρές μπουκίτσες, το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε μια μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να “θωρακιστούν” και ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. 
  2. Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα, το κύμινο, το κουρκούμι ή τη πάπρικα, το φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν και τα καρότα.
  3. Ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύετε το κρέας σας για 40λ . Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας ανάλογα με το μέγεθος των μπουκιών.
  4. Βάζετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένετε καλά με μπόλικο τρεχούμενο νερό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνετε σε μια στρώση το ρύζι πάνω από το κρέας και προσθέτετε 3 ½ φλ. καυτό νερό ή τόσο όσο τα υγρά να σκεπάζουν το ρύζι κατά 2 εκ.
  5. Ρίχνετε και 1 κ.γ. αλάτι και μόλις πάρει βράση μειώνετε λίγο τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε το ρύζι σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 12-14 λ περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό. Στη συνέχεια, κόβετε οριζόντια το κεφάλι του σκόρδου ώστε να φανούν οι σκελίδες και τοποθετείτε με το κοτσάνι έξω από το φαγητό και κομμένο μέρος προς τα κάτω μέσα στη κατσαρόλα, στο κέντρο του ρυζιού.
  6. Προσθέτετε στο φαγητό τη ψιλοκομμένη πιπερίτσα (προαιρετικά) και πασπαλίζετε με το κόλιανδρο. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 15-20 λ ακόμα ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Αν απαιτηθεί στη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά, επιπλέον καυτό νερό προκειμένου να βράσει καλά το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε το κεφάλι του σκόρδου και το φύλλο δάφνης, ανακατεύετε απαλά το φαγητό και το σερβίρετε ζεστό.

Tip: Αντικαταστήστε προαιρετικά το μοσχάρι με αρνί και θα απολαύσετε ένα εξ” ίσου γευστικότατο, εξαιρετικό πιάτο. 

Photo 1, Photo 2

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με πιλάφι και καρότα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.