Μοσχάρι “οσομπούκο”

Μοσχάρι “οσομπούκο”

Μια συνταγή για ένα υπέροχο μοσχαράκι “οσομπούκο” με απαράμιλλη γεύση. Μπορεί απαιτεί αρκετό χρόνο ψησίματος αν το φτιάξετε και το δοκιμάσετε όμως, σίγουρα δεν θα θέλετε να ξαναφάτε άλλο κοκκινιστό.

Υλικά συνταγής

  • 4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο [οσομπούκο] 1,5 κιλά περίπου
  • λίγο αλεύρι
  • 150 ml κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ή 1 κιλό ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 180 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 250 ml ζωμό κότας
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.σ. ξερό
  • αλάτι πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λεπτές φέτες λεμονιού
  • ψιλοκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Πλένετε καλά τις φέτες οσομπούκο, τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές. Σοτάρετε σε λίγο ζεστό λάδι το κρέας σε μεγάλο τηγάνι για 5 λ περίπου τη κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζετε τα κομμάτια κρέατος από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ταψί που να χωράει ίσα ίσα όλες τις φέτες. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας, προσθέτετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και σιγοβράζετε για 15 λ. Τέλος προσθέτετε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 4 λ ακόμα. 
  4. Κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε τη σάλτσα τις φέτες “οσομπούκο” μέσα στο ταψί. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, προσθέτετε το φύλλο δάφνης. Καλύπτετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί σκεπάζοντάς το 2 φορές με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κρέας για 3-3 1/2 ώρες μέχρι να γίνει καλά το κρέας. Είκοσι περίπου λεπτά πριν είναι τελείως ψημένο το κρέας, το ξεσκεπάζετε και αφήνετε να “σωθεί” το νερό να μελώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. 
  5. Για το σερβίρισμα: Σε μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις λεπτοκομμένες φετούλες λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το κρέας πάνω σε πουρέ και γαρνίρετε με το μείγμα μαϊντανού.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι “οσομπούκο”

 

2 Σχόλια

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.