Μοσχάρι με αρακά

Μοσχάρι με αρακά

Μοσχαράκι κοκκινιστό με καταπράσινο αρακά και μυρωδάτο δυόσμο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα νοστιμότατο και υγιεινό πιάτο ιδανικό για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση σπαλομίτα ή ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 450 γρ. αρακάς, φρέσκος (αγοράζουμε περίπου 1 κιλό, γιατί θα έχουμε φύρα στο καθάρισμα) ή κατεψυγμένος
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, με το χυμό τους, χοντροκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε και το αλατοπιπερώνετε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρέας για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 2-3 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τη δάφνη, τις ντομάτες και 300 ml νερό ή ζωμό κότας.
  3. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λ ή μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και χαμηλώνετε τη φωτιά (στο 1 για κουζίνες με κλίμακα μέχρι το 3, στο 3 για κουζίνες μέχρι το 9). Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Προσθέτετε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά. Ανακατεύετε απαλά και δυναμώνετε τη φωτιά. Όταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύετε για περίπου 20 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά και ο αρακάς, και το κρέας.
  5. Τέλος ρίχνετε το δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρείτε και πετάτε τη δάφνη και αφήνετε το φαγητό για περίπου 10 λ, να σταθεί. Το σερβίρετε αμέσως και το συνοδεύετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντοματίνια και ζεστό προζυμένιο ψωμί.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με αρακά

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page