Μοσχάρι με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

Μοσχάρι με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

Μια εύκολη συνταγή για ένα πραγματικά υπέροχο μοσχαράκι, σιγοβρασμένο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες. Ένα φανταστικό πιάτο με απίστευτη γεύση για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή λαιμό) κομμένο σε κύβους
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά-μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 350 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σταυρωτά στα 4
  • 1/2 φλ. τσαγιού κομμένες στα 2 ή 3 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
  • αλάτι πιπέρι
  • πουρές πατάτας για συνοδευτικό προαιρετικά (δείτε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείστε το αλεύρι και τους κύβους κρέατος σε μια σακούλα poly bag, τη κλείνετε αεροστεγώς και την ανακινείτε καλά μέχρι να καλυφθεί το κρέας καλά με το αλεύρι.
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τους κύβους κρέας για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρετε το κρέας σε μια κατσαρόλα. 
  3. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρασί τα μανιτάρια και το ζωμό κότας και μόλις έλθουν σε βρασμό ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού μέσα στη κατσαρόλα με τους κύβους κρέατος, και ανακατεύετε.
  4. Βάζετε τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζετε το κρέας για 3-4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά και γίνει τρυφερό. Μετά ρίχνετε στη κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες και το δεντρολίβανο, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείτε συμπληρώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5-6 λ ακόμα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με πουρέ. 

Προαιρετικά για περισσότερη κρεμμώδη σάλτσα μαζί με τις λιαστές ντομάτες και το δεντρολίβανο προσθέστε και 100 ml κρέμα γάλακτος.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.