Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

Μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα. Ένα υγιεινό, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ξερό φύλλο δάφνης ή 2 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 3 καρότα
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 3 ντομάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 πατάτες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό
  • 120 ml ελαιόλαδο 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ο C.
  2. Βάζουμε στη γάστρα τα λαχανικά χοντροκομμένα (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτα) και τα σκόρδα, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα. Πασπαλίζουμε το μπούκοβο ή βάζουμε και τη καυτερή πιπεριά.
  3. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το βάζουμε στη γάστρα. Το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το πελτέ διαλυμένο στο νερό. Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη ή το θυμάρι.
  4. Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 130 ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 3 ½ ώρες περίπου μέχρι να μελώσει [στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά]. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.