Μοσχαράκι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με τορτελίνια

Μοσχαράκι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με τορτελίνια

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο μοσχαράκι με μια πλούσια, ρουστίκ σάλτσα και τορτελίνια με γέμιση τυριού. Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο που η πρωτοτυπία του είναι ότι το μισό μοσχαράκι είναι κομμένο σε κομμάτια και το υπόλοιπο αλεσμένο σε κιμά, γεμάτο με γεύσεις της σάλτσας ντομάτας που θα απολαμβάνετε τη κάθε μπουκιά και δεν θα θέλετε να τελειώσει. ΄Ενα πιάτο που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μοσχαράκι φιλέτο (ή σπαλομίτα ή χτένι ή σπάλα), κομμένο σε μεγάλες μπουκιές 
  • 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. “Ντομάτα στο Τρίφτη” ή “Passata”
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 500 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα τορτελίνια σας με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε καλά, τα ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα που τα βράσατε και τα αφήνετε μέχρι να τα χρειαστείτε. 
  2. Ενώ βράζουν τα τορτελίνια, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, και σοτάρετε τις μπουκιές μοσχαριού, μέχρι να “θωρακιστούν” και πάρουν ένα καφέ χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Με μια τσιμπίδα μεταφέρετε το κρέας από τη κατσαρόλα σε μπολ και το διατηρείτε ζεστό. 
  3. Στην ίδια κατσαρόλα με το ζεστό λάδι που έμεινε, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνετε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το καρότο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μετά ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 20-30 δευτερόλεπτα. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε στη κατσαρόλα το κιμά και τον “σπάτε” διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να “διαλυθεί” σε πολύ μικρά κομματάκια και πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 φλ. βραστό νερό και ανακατεύετε. 
  5. Μόλις πάρει βράση, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ξαναβάζετε στη κατσαρόλα τις σοταρισμένες μπουκιές μοσχαριού, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα, χωρίς όμως να “σωθεί” εντελώς και μαλακώσει το κρέας. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα βραστό νερό.
  6. Δέκα (10) λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό, το αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 7-10 λ επιπλέον. 
  7. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα τορτελίνια. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να καλυφθούν καλά τα τορτελίνια από τη σάλτσα κιμά και μετά σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τη τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με τορτελίνια