Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

Πεντανόστιμο, μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικό αρεσκείας σας. Μια συνταγή για ένα πιάτο και το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κομμάτια 4 εκ. περίπου
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ των 400 γρ. το ένα
  • 2 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό βοδινού
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό φετουτσίνι ή Mafaldine (Μαφαλντίνε / κυματιστό)
  • αλάτι πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δύο δόσεις τα κομμάτια κρέατος, τα οποία έχετε στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας, για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Μεταφέρετε με τσιμπίδα (μη τα τρυπάτε με πιρούνι) τα κομμάτια κρέατος σε μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι, το σέλερυ και το καρότο και τα σοτάρετε για 4 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κρέας, με τους ζωμούς του στο μπολ, ανακατεύετε για 1-2 λ  και μετά σβήνετε με το κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν με το κρασί μέχρι να μειωθεί κατά τα 2/3 για περίπου 4 λ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζεστό ζωμό κρέατος στη κατσαρόλα και βράζετε το κρέας 5 λ περίπου. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά τα πολτοποιείτε στο μούλτι), το τοματοπελτέ και το θυμάρι. 
  4. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει για 45 λ. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε, (προσθέτετε λίγο ζεστό νερό αν απαιτείται) και συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λ ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  5. Εν τω μεταξύ βράζετε το ζυμαρικό σας σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. Σερβίρετε το ζυμαρικό σας μαζί με το κρέας και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μαϊντανό. 

Βασική ιδέα Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα