Μοσχαράκι ραγού με καρότα

Μοσχαράκι ραγού με καρότα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο. Σιγοβρασμένο μοσχαράκι ραγού με καρότα σερβιρισμένο με παπαρδέλες για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κιλό μοσχαράκι (από σπάλα ή άλλο επιλογής σας) κομμένο σε κύβους 4-5 εκ. 
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 2 γεμάτες κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 μέτρια καρότα, αποφλοιωμένα, χοντροκομμένα
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό παπαρδέλες 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη σακούλα poly bag βάζετε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε τα κυβάκια κρέας, τα ρίχνετε μέσα στη σακούλα με το αλεύρι, κλείνετε αεροστεγώς τη σακούλα και την ανακινείτε ώστε να καλυφθούν καλά οι κύβοι κρέατος με το αλεύρι. Πριν το σοτάρετε τινάζετε το τυχόν περίσσιο αλεύρι. 
  2. Σε ένα μεγάλο ζεσταίνετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε σε 2 δόσεις τους κύβους κρέατος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κρέας με ένα κουτάλι σε μια κατσαρόλα. 
  3. Αφήνετε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά, μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού, ανακατεύοντας καλά για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λ ακόμα. 
  4. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το αφήνετε να σιγοβράσει για 4-5 λ. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού, το θυμάρι και τα κορότα και μόλις πάρουν βράση μεταφέρετε όλο μείγμα του τηγανιού μέσα στη κατσαρόλα με το κρέας.
  5. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 4-6 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. (Αν έχει μείνει αρκετός ζωμός στο κρέας, ξεσκεπάστε προς το τέλος τη κατσαρόλα και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να έχετε το επιθυμητό πήξιμο στη σάλτσα). 
  6. Εν τω μεταξύ βράζετε τις παπαρδέλες σας, ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας, και σερβίρετε το ζυμαρικό (πασπαλισμένο με λίγο τυρί τριμμένο προαιρετικά) και από πάνω το μοσχαράκι ραγού με τα καρότα, πασπαλισμένο με λίγα φρέσκα ψιλοκομμένο φύλλα μαϊντανού. 

Σημείωση: Ξεκινήστε το μαγείρεμα από το πρωί και αφήστε το κρέας να ΣΙΓΟΨΗΘΕΙ. Μην βιαστείτε και αυξήσετε τη θερμοκρασία. Η γεύση και η υφή του σιγομαγειρευμένου κρέατος είναι ανεπανάληπτη. 

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι ραγού με καρότα