Μοσχαράκι ψιλοκομμένο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Μοσχαράκι ψιλοκομμένο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Ψιλοκομμένο μοσχαράκι με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για ένα λαχταριστό οικογενειακό ή επίσημο γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε στο λάδι, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, τα κομματάκια του κρέατος, για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Βάζετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύετε να σοταριστεί με το κρέας.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια κονκασέ, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε πήλινο σκεύος και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 30 λεπτά.
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε στη σάλτσα το 1/4 από τριμμένο κασέρι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε το κρέας με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι και το ξαναβάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με λιωμένο το τυρί. Συνοδεύστε το με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή φούρνου.

Chicken Parmesan

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι ψιλοκομμένο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.