Μοσχαράκι με πένες και μπεσαμέλ

Μοσχαράκι με πένες και μπεσαμέλ

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, γευστικότατο πιάτο. Μοσχαράκι με πένες και μπεσαμέλ για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε κύβους
  • 3 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες *
  • 4-5 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 αυγό 
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζω τις πένες 3-4 λεπτά λιγότερο από όσο γράφουν οι οδηγίες και τις σουρώνω.
  2. Βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, προσθέτω το κρέας το ανακατεύω και αυτό για 5-6 λεπτά και σβήνω με το κονιάκ. 
  3. Βάζω τα καρότα, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το κρέας και τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Για τη μπεσαμέλ: Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβoλιάσει. Μετά ρίχνω το γάλα ζεστό, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς τη μπεσαμέλ μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτω τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα τυριά και τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ανακατεύω τις πένες με το κρέας, τα βάζω σε ένα ταψί απλώνω από πάνω τη μπεσαμέλ και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.

* Προαιρετικά αντικαταστήστε με 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ.


Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με πένες και μπεσαμέλ