Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Μοσχαράκι με μελιτζάνες

Ένα πεντανόστιμο, μεσογειακό φαγητό. Μια συνταγή για μοσχαράκι με μελιτζάνες και πιπεριές κοκκινιστό στη κατσαρόλα. Απλό, με λαχταριστές γεύσεις και μυρωδιές.

Υλικά συνταγής

  • 1.200 γρ. μοσχάρι (σπαλομίτα ή ποντίκι) κομμένο σε κύβους 3 εκ. περίπου
  • 4 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 3 εκ. περίπου 
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ 
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας Passata 
  • 2 πιπεριές (1 πράσινη+ 1 κόκκινη) κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1,5 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Τις αλατίζουμε με μπόλικο χοντρό αλάτι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν” για να μη πικρίζουν, για 30 λ. Μετά τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο, βάζουμε όλες τις μελιτζάνες μαζί και ανακατεύουμε να τηγανιστούν ελαφρά μέχρι να θωρακιστούν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Εν” τω μεταξύ, σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να θωρακιστεί το κρέας και μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει το άρωμά του, τις ντομάτες κονκασέ, το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει για 1:30 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  5. Μετά το πέρας της μιας ώρας προσθέτουμε στη κατσαρόλα, τις μελιτζάνες, λίγο αλατοπίπερο αν απαιτείται μετά από δοκιμή και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λ ακόμα. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα αλλά κουνάμε τη κατσαρόλα προσεκτικά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με ρύζι πιλάφι ή άλλο συνοδευτικό επιλογής μας. 

Photo



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με μελιτζάνες