Μοσχαράκι με ινδική πικάντικη σάλτσα

Μοσχαράκι με ινδική πικάντικη σάλτσα

Μια ινδική συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό κοκκινιστό μοσχαράκι με πικάντικη σάλτσα. Μια σάλτσα με απίθανη γεύση μείγματος μπαχαρικών για ένα ιδιαίτερο, πεντανόστιμο πιάτο. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα ή ελιά κομμένη σε κυβάκια 3-4 εκ.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια [προαιρετικά]
  • 1 λοβάκι σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κουρκούμη σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη + φρέσκα φυλλαράκια για γαρνίρισμα
  • 1 συσκευασία 500 γρ. συμπυκνωμένο ντοματοχυμό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο μια ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε κομμάτια, το πλένετε και το “ταμπονάρετε” καλά με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές να θωρακιστούν. Το βγάζετε από το τηγάνι και το βάζετε σε χύτρα [ή κατσαρόλα] προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και μια πρέζα από τη σκόνη κουρκούμη και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει.
  3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας, στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τη ψιλοκομμένη πιπεριά [αν τη βάλετε]. Προσθέτετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο, το κόλιανδρο, το υπόλοιπο κουρκούμη και το πελτέ ντομάτας και τα σοτάρετε για 1/2 λ. ανακατεύοντας να “βγάλουν” τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
  4. Ρίχνετε και το ντοματοχυμό, τα βρασμένο κομμάτια κρέατος και το ζωμό που έβρασε το κρέας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε το φαγητό, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Γαρνίρετε [προαιρετικά] με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρετε ζεστό το κρέας με πουρέ ή πιλάφι.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με ινδική πικάντικη σάλτσα