Μοσχαράκι μαριναρισμένο, με σάλτσα μανιταριών

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κλασικό πιάτο που γίνετε ακόμα νοστιμότερο εφ' όσον το κρέας θα μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί. Μοσχαράκι με μανιτάρια. Μια

Μοσχαράκι μαριναρισμένο, με σάλτσα μανιταριών

Μοσχαράκι μαριναρισμένο, με σάλτσα μανιταριών

Google+0 Pinterest0

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο κλασικό πιάτο που γίνετε ακόμα νοστιμότερο εφ” όσον το κρέας θα μαριναριστεί πριν μαγειρευτεί. Μοσχαράκι με μανιτάρια. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ.  Με ότι και αν το συνοδεύσετε είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 1.300 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το κρέας σε μπολ, το περιχύνετε με όλα τα υλικά της της μαρινάδας, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναρισθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν το αφήσετε να μαριναρισθεί όλο το βράδυ.
  2. Στραγγίζετε στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί, το κρέας από τη μαρινάδα του. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατύ βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτετε το μισό σκόρδο και το σοτάρετε για 2′-3′ λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. 
  4. Εν” τω μεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια, μαζί με το υπόλοιπο σκόρδο να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. 
  5. Ρίχνετε στο κρέας το χυμό λεμονιού τα σοταρισμένα μανιτάρια και κουνάτε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10′ ακόμα. 
  6. Τέλος προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, κουνάτε τη κατσαρόλα και δίνετε μια ακόμα βράση στο φαγητό. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με πιλάφι ή μπασμάτι έτοιμο σε 10′ στο πιάτο σας. [βλέπε συνταγή εδώ]

[*] Προαιρετικά χρησιμοποιήστε στο φαγητό το κρασί της μαρινάτας συμπληρώνοντας τη ποσότητα αν χρειαστεί. 7:05 πμ www.sintayes.gr   Tags: κατσαρόλας κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα μανιτάρια μαρινάδα μοσχάρι συνταγές

Rating
( No ratings yet )
Συνταγές της μαμάς - Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.
Αφήστε μια απάντηση

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: