Μοσχαράκι με μανιτάρια στρογκανόφ με φετουτσίνι

Μοσχαράκι με μανιτάρια στρογκανόφ με φετουτσίνι

Ένα πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια στρογκανόφ. Συνοδέψτε το με ζυμαρικό φετουτσίνι και απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 γρ. κιλότο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές μακρόστενες φέτες [*]
  • 40 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένες
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 400 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κιλό ζυμαρικό φετουτσίνι για συνοδευτικό
  • τριμμένη παρμεζάνα, ή κεφαλοτύρι ή μυζήθρα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τις φέτες κρέατος και τις τοποθετείτε μαζί με το αλεύρι σε μια σακούλα “poly bag” η σε άλλη που να κλείνει αεροστεγώς. Ανακινείτε καλά τη σακούλα ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας από το αλεύρι. 
  2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά, σε δυνατή φωτιά το μισό βούτυρο και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μισές φέτες κρέατος για 3-5 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις μεταφέρετε σε πιάτο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο, βούτυρο, άλλη 1 κ.σ. λάδι και όταν ζεσταθούν καλά τις υπόλοιπες φέτες κρέατος. Τις μεταφέρετε και αυτές σε πιάτο. 
  3. Μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια, ζεσταίνετε στο ίδιο τηγάνι τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και τη πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
  4. Ρίχνετε το κρασί, το ζωμό βοδινού, το πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα, λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύετε. Προσθέτετε και τις σοταρισμένες φέτες κρέατος και μόλις πάρουν βράση τα υγρά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 10-15 λ περίπου ή μέχρι βράσει καλά το κρέας και πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακινείτε το τηγάνι να πάει παντού η κρέμα, την αφήνετε για 1/2 λ και μετά αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  6. Εν τω μεταξύ, έχετε βράσει σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό το φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε, το λαδώνετε ή βουτυρώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.
  7. Σερβίρετε τα φετουτσίνι πασπαλισμένα με λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικά) και από πάνω το στρογκανόφ, γαρνιρισμένο με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

[*] Προαιρετικά, εκτός από κιλότο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπάλα ή μπριζόλα χωρίς κόκκαλο, κομμένη σε λεπτές μακρόστενες μικρές φέτες. Αν απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για το βράσιμο κρέατος, προσθέστε, κατά τη διάρκεια του βρασίματος, λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με μανιτάρια στρογκανόφ με φετουτσίνι