Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα

Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα

Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα. 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά σε μπουκίτσες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες 
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι για αλεύρωμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλευρώνουμε  τις μπουκιές του κρέατος και τις ρίχνουμε στο ζεστό λάδι να σοταριστούν. Μόλις σοταρισθούν από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  2. Αφήνουμε για 2 λ να σοταρισθούν και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπαχάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, προσθέτοντας και κατά διαστήματα νερό, εφόσον χρειάζεται.
  3. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τα κυβάκια γραβιέρας ανακινούμε τη κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει το φαγητό μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με μανιτάρια και γραβιέρα

 

3 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Αναστασία, πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μας και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Με εκτίμηση,
    Sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.