Μοσχαράκι λεμονάτο με φέτα και πατάτες τηγανιτές

Μοσχαράκι λεμονάτο με φέτα και πατάτες τηγανιτές

Αρωματικό, πεντανόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, με φέτα που απογειώνει την γεύση του σερβιρισμένο με πατατούλες τηγανιτές και έξτρα τυρί φέτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο ιδανικό για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι (ή σπαλομίτα) κομμένο σε μέτρια κομμάτια (80 γρ. το ένα)
  • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες 
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 3 μέτρια φύλλα δάφνης
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 2-3 λεμονιών το χυμό (ανάλογα πόσο όξινο το θέλετε)
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη (100+200 γρ. χωριστά)
  • πατάτες τηγανιτές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το καρότο, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5 λ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνετε τη μουστάρδα, τη δάφνη, το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο, ανακατεύετε απαλά, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το μοσχαράκι να σιγοβράσει για 50-55 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αν απαιτηθεί κατά την διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ζεστό ζωμό ακόμα.
  3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό προσθέτετε τον χυμό λεμονιού το αφήνετε για λίγο και μετά, στα τελευταία λεπτά βρασίματος, ρίχνετε και τα 100 γρ. φέτα και ανακινείτε κυκλικά την κατσαρόλα να ενσωματωθεί ομοιόμορφα το τυρί. Σερβίρετε το μοσχαράκι σας πάνω σε τηγανιτές πατάτες πασπαλίζοντάς το με την υπόλοιπη φέτα.

Tip: Αν έχει μείνει αρκετός ζωμός στη κατσαρόλα μπορείτε να τον πήξετε με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό και μετά να το ρίξετε μέσα στη κατσαρόλα και να το αφήσετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Η ποσότητα του κορν φλάουρ εξαρτάται από τα υγρά που έμειναν.

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι λεμονάτο με φέτα και πατάτες τηγανιτές