Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κονιάκ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κονιάκ

Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Μοσχαράκι κοκκινιστό με υπέροχη σάλτσα με κρασί και κονιάκ και σερβίρετε ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος (ώμος/σπάλα)κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1/2 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
  • 1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να θωρακισθεί από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Μετά προσθέτουμε τα καρότα και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λ και προσθέτουμε και το κρέας.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το χυμό, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 1:15 ώρα περίπου ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα του. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό). 
  4. Σερβίρετε με ζυμαρικό της αρεσκείας σας, ή με πιλάφι, ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κονιάκ