Μοσχαράκι με καρότα και πράσα

Μοσχαράκι με καρότα και πράσα

Μοσχαράκι με καρότα και πράσα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτογια το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και το επίσημο τραπέζι για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα/ώμο κομμένο σε μερίδες 
  • 600 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες 
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ. περίπου
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού άσπρο κρασί
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια να ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα κομμάτια μοσχαριού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4- 5 λ.
  2. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει”, προσθέτετε τα 2 φλ. ζωμό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.
  3. Σερβίρετε το φαγητό σας με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατάτες και…. καλή σας όρεξη.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με καρότα και πράσα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.