Μοσχαράκι με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μοσχαράκι με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό με εξαίσια γεύση. Σιγοβρασμένο μοσχαράκι με σάλτσα καραμελωμένων κρεμμυδιών και μανιτάρια.

Υλικά συνταγής

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο “ποντίκι” κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 5-6 κ.σ. αλεύρι 
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 700 ml ζωμό κρέατος [2 κύβοι κρέατος διαλυμένοι σε 700 ml ζεστό νερό]
  • 3 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 8-10 λευκά φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • αλάτι – πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλευρώνετε από όλες τις πλευρές το κρέας και το σοτάρετε σε 3 κ.σ. λάδι και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε ελαφρώς τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
  2. Ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε καθαρό μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5 λ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4-5 λ ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Τέλος προσθέτετε και τα σκόρδα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λ. 
  3. Προσθέτετε το ζωμό, τη σάλτσα Worcestershire και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το σοταρισμένο κρέας και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε προσθέτοντας αρκετό πιπέρι, σκεπάζετε το φαγητό και το σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 1/2 περίπου ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε πιατέλα, το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Βασική ιδέα από Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια