Μοσχαράκι με μπάμιες στη κατσαρόλα

Μοσχαράκι με μπάμιες στη κατσαρόλα

Μια συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο για το οικογενειακό Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι. Μοσχαράκι με μπάμιες! Ένα πατροπαράδοτο ελληνικό φαγητό για όσους αρέσουν οι μπάμιες, που πάντα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους των 4 εκ.
  • 750 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 200 ml ντοματοχυμό ελαφρώς συμπυκνωμένο 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 400 ml ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα (ή μαϊντανό, προαιρετικά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο, κοχλαστό νερό βράζετε τις μπάμιες για 5 λ περίπου. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη (αυτή η διαδικασία του ζεματίσματος γίνεται για να περιοριστεί η βλέννα που βγάζουν οι μπάμιες κατά το μαγείρεμα).
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 4-5 λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λ μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη ντομάτα, το ντοματοχυμό, το ζωμό, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. 
  3. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κρέας για 50 λ περίπου ή μέχρι να μισο-μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τις μπάμπιες, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, προσθέτετε το δυόσμο (προαιρετικά), ανακινείτε τη κατσαρόλα και την αφαιρείτε από τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα. 

mg_4533



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μοσχαράκι με μπάμιες στη κατσαρόλα