Μυζηθροπιτάκια με δυόσμο

Μυζηθροπιτάκια με δυόσμο

Μια εύκολη συνταγή για απλά, εύκολα και πεντανόστιμα Μυζηθροπιτάκια με δυόσμο. Απολαύστε τα σαν ορεκτικό ή σνακ ή για συνοδευτικό με το γεύμα σας ή και σκέτα όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακί [*]
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [όσο πάρει]
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. μυζήθρα [ή ανθότυρο]
  • 2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
  • λίγο αλάτι
  • 1 1/2 κσ.  άνηθο ή μάραθο ψιλικομμένο [προαιρετικά]
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, τη ρακί, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτετε σταδιακά αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να έχετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και αφήνετε τη ζύμη για μισή περίπου ώρα να “ξεκουραστεί”.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τη μυζήθρα και τη θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το βιτάμ και το χτυπημένο αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το πιρούνι μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Ανοίγετε το φύλλο με αρκετό αλεύρι και λίγο νισεστέ για να ανοίξει πιο εύκολα και να γίνει πολύ λεπτό. Με ένα κουπ πάτ [ή με ποτήρι ή φλιτζάνι] κόβετε στρογγυλούς δίσκους 6-7 εκ.περίπου. Βάζετε 1 γεμάτο κ.γ. ζύμη στην άκρη κάθε στρογγυλού δίσκου και κλείνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
  4. Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε πιατέλα σε απορροφητικό χαρτί. Απολαύστε τα ζεστά σκέτα η περιχυμένα με λίγο μέλι.

[*] Αν δεν προτιμάτε το ρακί, μπορείτε να το παραλείψετε και βάλετε 3/4 ποτηράκι κρασιού λάδι.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μυζηθροπιτάκια με δυόσμο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.