Μίνι σοκολατένιες πουτίγκες

Μίνι σοκολατένιες πουτίγκες

Υπέροχες χριστουγεννιάτικες μίνι σοκολατένιες πουτίγκες καλυμμένες με λευκή σοκολάτα, γαρνιρισμένες με κερασάκια γλασέ. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλύκισμα για να το απολαύσετε τις γιορτινές μέρες με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας ή να το προσφέρετε ως δώρο σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη συσκευασία.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα θηκών
  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού, πολύ ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη [*]
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 6  κερασάκια γλασέ κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 6 κερασάκια γλασέ πράσινα, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 18ο βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί για muffins με 24 εγκοπές, χωρητικότητας 1 ½ κ.σ. η κάθε εγκοπή. Εναλλακτικά βουτυρώνετε 24 αντίστοιχες χάρτινες θήκες για muffins. 
  2. Λιώνετε σε μεγάλο πυρίμαχο μπολ, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας ανά 1 λ μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε πολύ καλά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 10 λ να κρυώσει ελαφρά. 
  3. Μόλις χλιαρύνει, προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια χτυπώντας συγχρόνως με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και το κακάο, χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς στις θήκες, ισιώνετε την επιφάνειά τους με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού και ψήνετε τις πουτίγκες σας στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  5. Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τις πουτίγκες για 5 λ μέσα στο ταψί να “σταθούν” και στη συνέχεια τις μεταφέρετε με τη πάνω πλευρά προς τα κάτω σε σχάρα και τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 
  6. Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύοντας ανά 1 λ, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Με ένα μικρό κ.γ. περιχύνετε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα τις πουτίγκες αφήνοντάς τη να “τρέξει” λίγο στις πλευρές της. 
  7. Τις γαρνίρετε τοποθετώντας 2 φετούλες πράσινο κερασάκι για “φύλλα” και λίγα πολύ ψιλοκομμένα κόκκινα κερασάκια δίπλα για “μούρα”. Τα μεταφέρετε σε δίσκο, τα αφήνετε για μισή ώρα  να “σταθούν” και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μετά τα σερβίρετε. 

[*] Αν δεν βρείτε τη πολύ ψιλή «Super fino» κρυσταλλική ζάχαρη, βάλτε σε μούλτι κανονική κρυσταλλική ζάχαρη και τη χτυπάτε να ψιλο-θρυμματιστεί. 

Καλά Χριστούγεννα

00000ahol3_f24830-1

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μίνι σοκολατένιες πουτίγκες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.