Mini σοκολατένια κεκάκια καρδιά

Mini σοκολατένια κεκάκια καρδιά

Μια συνταγή για να απολαύσετε πεντανόστιμα σοκολατένια κεκάκια “καρδιά” με τον υπέροχο  συνδυασμό σοκολάτας δυνατού καφέ και λικέρ, μόνο για … ενήλικες για ειδικές περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • Για το mud κέικ:
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο
  • 430 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζάνι) δυνατός καφές εσπρέσο
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζάνι) ζεστό νερό
  • 80 ml (1/3 φλιτζάνι) Frangelico ή άλλο λικέρ αρεσκείας σας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • Για επικάλυψη: 
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασημένια ζαχαρωτά μπαλάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι με διάμετρο βάσης 20×30 εκ.
  2. Για το mud κέικ: Τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά,  τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ψιλοκομμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το καφέ, το νερό και το λικέρ και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ για να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα, ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αλεύρια και το κακάο και ανακατεύετε ζωηρά (η με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε για 40 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 30 λ μέσα στο ταψί να μισοκρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  4. Παίρνετε ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς 9 εκ. και κόβετε το κέικ σε 6 μικρά κεκάκια. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, τα γαρνίρετε με ζαχαρωτά ασημένια μπαλάκια και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Mini σοκολατένια κεκάκια καρδιά